Днес в Хага започна да функционира Международният център за наказателно преследване

...
Днес в Хага започна да функционира Международният център за наказателно преследване
Коментари Харесай

Международен център за наказателно преследване на престъпната агресия срещу Украйна започна работа

Днес в Хага стартира да функционира Международният център за наказателно гонене на незаконната експанзия против Украйна (ICPA), оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10991
Центърът е основан с поддръжката на Европейската комисия и негов хазаин е Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст). Новосъздаденият център ще бъде значим за следствието на незаконната експанзия от страна на Русия против Украйна и ще улесни подготовката на бъдещи правосъдни процеси пред национални или интернационалните съдилища. Центърът ICPA ще форсира следствията, обмена и разбора на доказателствата, събрани от началото на съветската експанзия. В центъра работят национални прокурори, които към този момент вземат участие в взаимен екип за следствие.  

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен коментира: „ Новият център ще играе основна роля, с цел да се подсигурява, че причинителите ще бъдат изправени пред съда, в това число за закононарушението експанзия. Ще създадем всичко допустимо, с цел да потърсим отговорност от Путин и неговите съратници. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР